Vulin ponovo o “srpskom svijetu”, Dodik nije zvanično govorio, ali je zapjevao

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovsli su u Stričićima “Kočićevom zboru”.

Aleksandar Vulin istakao je važnost pisca, ali i potrebu jedinstva Srba. Još jednom je govorio i o “srpskom svijetu”.

Narodu je prenio pozdrave “Aleksandra Vučića i cijele Srbije”, te dobio aplauze.

Nije zvanično govorio Milorad Dodik, nezvanično jer protokol Draška Stanivukovića to nije dozvolio, ali je Dodik zapjevao pod šatorom.

 

Pjevalo se o Gari i vakcinaciji. Nešto ranije Dodik je Stanivukoviću odgovorio da je on svoj patriotizam dokazao i da nije nimalo lako bilo otići na sastanak sa Erdoganom.

U šatorima, ali dosta tiši, bili su i opozicionari, PDP i DNS.

Predsjednica RS Željka Cvijanović u obraćanju na manifestaciji povodom “56. Kočićevog zbora” istakla da je Petar Kočić za svoj narod bio mnogo više od pisca, čemu su djelimično doprinijele političke i društvene okolnosti u okupiranoj BiH, a još više lični osjećaj patriotizma i pravdoljubivosti koji su bili njegova najsnažnija ideja vodilja.

Ovogodišnju Kočićevu nagradu dobio je poznati književnik Ljubivoje Ršumović, no kulturna manifestacija pored Kočićevog ognjišta nije održana zbog kiše.

Share.

Leave A Reply