Zahiragić: Ponosan sam na Džaferovića i Komšića, ovo je zaista jedno historijsko njet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva SDA i zastupnik u Skupšitni Kantona Sarajevo Haris Zahiragić komentarisao je odbijanje sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili su se u utorak sastati s Lavrovom nakon njegove izjave kojom je doveo u pitanje moguće članstvo BiH u NATO-u i poziva na hitno zatvaranje Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR), optuživši ga da ne poštuje suvrenitet BiH kao države te da svjesno pokušava dovesti u pitanje njena strateška opredjeljenja.

– Ponosan sam na gdina. Džaferovića i gdina. Komšića i ponosan sam što sam danas Bosanac i Hercegovac! Ovo je zaista jedno historijsko NJET, koje se nisu usudile izreći ni mnogo snažnije države svijeta. Vrijeme je da svi, ma koliko oni veliki i moćni bili, počnu poštovati Bosnu i Hercegovinu. Posebno predstavnici onih država čiji građani tokom agresije na BIH baš i nisu bili faktor mira i stabilnosti.

Ne mogu ni da zamislim na šta bi sve ličilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da su ovakvi Dodik i Čović u isto vrijeme u njemu. Od ANP-a do današnje posjete, pa i na sve ostale teme… Onda, ne mogu a da se ne sjetim kako je ‘Naša stranka’ pokušala sa Falatarom otežati izbor Komšića, pa se sjetim i nekolicine istupa lokalnog političara koji kaže da razumije frustracije HDZ-a radi izbora Komšića.

Morate razumjeti, nije vaša raja i vaše igranje politikom država – da bi neko ko nije sa vama bio izdajnik ili kukavica. Država je puno ozbiljnija od vaših kantonalnih tema i neozbiljnih politika. Šefik Džaferović i Željko Komšić, ljudi koji nisu izdali ni kada je bilo najteže, do danas su na vrhuncu zadatka!, naveo je Zahiragić.

Share.

Leave A Reply