Zajednička izjava Nešića, Borenovića i Šarovića: Porodica Dodik na prvom, a Republika Srpska na četvrtom mjestu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nastavljaju se poniženja koja Republici Srpskoj priređuje režim predvođen SNSD. Ovaj put pod nogama režima našli su se pravo na istinu i sama Republika Srpska.

To je navedeno u zajedničkoj izjavi predsjednika SDS Mirka Šarovića, DNS Nenada Nešića i PDP Branislava Borenovića.

– Odluka RTRS da u digitalni MUX A na poziciju broj jedan uključi ATV, privatnu televiziju porodice Dodik, samu sebe pomjeri na poziciju 4, a BN, jednoj od najgledanijih televizija, ne dozvoli priključak, već ga čuva za neku od sarajevskih televizija po svom ukusu, pokazuje da muk samovlašća svojih prostranih kabineta žele da prošire na svaku dnevnu sobu u Republici Srpskoj – navode u izjavi predsjednici tri opozicione stranke.

Iako pravila nalažu da na prvoj poziciji mora da bude Javni servis Republike Srpske, tvrde da je režim naložio da na toj poziciji bude Dodikova porodična televizija, po principu „Država, to smo mi!“.

– RTRS, iako odavno ne izvršava svoje zakonske obaveze i od naroda šalje istinu kako je ona vidi, predstavlja trajno dobro naroda Republike Srpske, koje se mora podići iz pepela, a ne gurati u još veće dno. Građanima ostaje da do izbora, smjene režima Milorada Dodika sa vlasti i vraćanja RTRS istini i narodu, račune za TV pretplatu šalju na adrese kancelarija SNSD u svom mjestu. Neće im se ništa desiti jer se nema šta ukrasti – saopštili su Šarović, Nešić i Borenović.

Share.

Leave A Reply