“Žalosna je sreća Bošnjaka i Komšića” Vulićeva o izmještanju crkve u Konjević Polju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je žalosna sreća, ushićenost i zadovoljstvo bošnjačkog naroda i navodnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH (Željka Komšića) povodom izmještanja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju.

Vulićeva je podsjetila da je, prema raspoloživim podacima, devet džamija izgrađeno na srpskoj zemlji u Federaciji BiH i naglasila da nikad i niko od Srba nije tražio njihovo rušenje, jer Srbi bogomolje poštuju.

– Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki vjerski objekat i narod koji ide u bogomolje. Današnja radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH – istakla je Vulićeva.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je uklonjena Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH.

– Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će biti izgrađen novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv – rekao je ranije danas vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović, koja je dobila blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

 

Share.

Leave A Reply