Zašto napadate premijera Novalića zbog ponude da pomogne Njemačkoj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepismeni smo i zlonamjerni. I najdobronamjernije geste tumačimo onako kako to našim prljavim umovima odgovara. Nije premijer Novalić nudio Njemačkoj novac, jer zna mogućnosti F BiH. Mada bi i to uradili ne samo Fadil Novalić nego i većina stanovnika BiH u okviru svojih mogućnosti.  Šta je ponudio premijer Novalić:

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Angažman združenih specijalističkih timova pripadnika Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite podrazumijeva angažiranje Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja u pružanju pomoći prilikom identifikacije osoba, te Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i Jedinice Federalne uprave civilne zaštite (s psima za potragu, belgijskim ovčarima te vodičima pasa), koji svoju pomoć mogu pružiti u pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Federalna uprava policije i Federalna uprava civilne zaštite zadužene su da, nakon iskazivanja potreba od strane Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH, poduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se pružila neophodna pomoć, saopćeno je nakon današnje sjednice.

Kada pročitate, ono što je premijer Novalić ponudio je sasvim realno. O čemu onda pričate? Otkud toliko mržnje? Čudan smo mi narod!

Share.

Leave A Reply