Zastrašujuće :”SRPSKI SVET,” POPRAVNI ISPIT ZA VELIKU SRBIJU?! “

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zastrašujuće
“SRPSKI SVET,” POPRAVNI ISPIT ZA VELIKU SRBIJU?! ”

Tako to vide u Beogradu, kaže mi off the record jedan strani diplomat u Zagrebu.
Za Vučića je “srpski svet” – “popravni ispit,” “produžna nastava,”
za Miloševićev nepoloženi ispit “Velike Srbije.
Ideja “SRPSKOG SVETA,” nije od jučer, samo je “aktualiziran nakon što su se pojavili ‘non-paperi’ o podjeli Bosne i prekrajanju granica na Balkanu.
I TU JE NOVA OPASNOST ZA BiH.
Ako su “non-paperi, za koje znamo gdje su (na)pisani, tko je njima mahao Europom i Bosnom, aktualizirali “srpski svet” onda tu ima i “drugih svjetova,” udruženih sa “srpskim svetom,” što je udružena opasnost za – bosanski svijet.
Dobro je u svemu tome lošem, misli moj off the record izvor, što Vučić precjenjuje samog sebe, i mogao bi sam srušiti svoj
“Srpski svet,” kao što je Milošević sam srušio svoju “Veliku Srbiju” jer je “precijenio svoju moć i utjecaj,” pa bi onaj voždov “nepoloženi ispit,” Vuk u deminutivu teško položio na “produžnoj nastavi.”
Koliko god se pripremao, tko god mu davao instrukcije. Međunarodni učitelji strogi.
Granice se na ovim prostorima prekrajaju ratovima, ali i Vučić bi morao biti svjestan da Veliki svijet, koji zovemo međunarodna zajednica, neće “srpskom svetu,” dozvoliti neki novi rat.
To bi mu moralno doći do sivih vijuga, osim ako ima dijagnozu koju je o srpskom narodu još 90-ih postavio psihijatar Jovan Rašković. Koja bi se mogla pripisati i onima koji su osokolili Vučićev “srpski svet” dok su mahali papirima i “non-papirima.”

fb status Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply