ZLATKO LAGUMDŽIJA, DIREKTNO: „Čitava priča o Predsjedništvu je jedna velika prevara u režiji Dragana Čovića…“

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ono što politički Zagreb ne smije javno, a želi tajno, smije Čović. Samoproglašeni legitimni predstavnik hrvatskog naroda Čović otkrio karte. Ohrabren Zagrebom krenuo utabanim stazama rušioca države Milorada Dodika.

Pod plaštom ugroženosti, njegov HDZ i HNS dobili su u ovoj državi, koju bi da ruše, više nego što im po ustavi i zakonu pripada. Ništa legitimnima nije dovoljno, jer Čovića nema u predsjedničkoj fotelji pored svog prijatelja Dodika. Legitimni, legalni, akademik, Evropejac, prvi u Hrvata, Dragan Čović u opasnom rušilačkom pohodu na državu. Kako se prodaje država za fotelju.

Izborni zakon BiH i nova epizoda u kojoj bi Čović za fotelju dao državu. Isključivost i ultimatumi i ponovo matrica o legitimnom predstvaljanju kao uslovu svih uslova. Zbog svoje posebne potrebe da mu neko garantuje da bude u Predsjedništvu BiH do kraja političkog života, ovaj put Čović i prijeti.

“Ako ga ne bude neće biti Bosne i Hercegovine.”

“Jer onaj kojeg podržava Milorad Dodik taj je razbijač BiH kao što je i Dodik”, smatra Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Sociolog Slavo Kukić kaže: “To je pucanje iz prazne puške. Drugo, to je još jedan dokaz arogantnosti politike koju personificira Dragan Čović. I ne samo Dragan Čović. Sistem uvjetovanja u BiH bit će kako ja tražim ili BiH neće biti.”

“Čitava priča o Predsjedništvu je jedna velika prevara u režiji  Dragana Čovića  u kojoj su nažalost  njegovi koalicioni partneri  koji sjede ovdje u Sarajevu  statisti u jednom filmu u kojem čak nemaju ni glavne uloge”, rekao je Zlatko Lagumdžija, bivši ministar vanjskih poslova BiH.

Sporedni, a pokazat će se i glavni lik je novi visoki predstavnik Christian Schmidt. Ličnost od koje trojica lidera očekuju da stane na njihovu stranu. Jer i sam je pokazao da BiH vidi kako državu plemenskih vođa. Sumnje u  njegovu naklonost HDZ-ovoj politici u BiH prije imenovanja Schmidta na čelo OHR-a  sada su po mnogima i potvđene. O Bosni daleko od Bosne.

Ovo je priča iz političkog magazina Mreža, cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.

Share.

Leave A Reply