Zvizdić: Mrtva utrka “ko će biti veći izdajnik RS” nanosi štetu građanima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denis Zvizdić, predsjedavanući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, rekao je kako sutra očekuje normalno zasjedanje ovog doma. Pozvao je predstavnike RS da se vrate u Parlament kao jedino mjesto za dijalog i razgovor u korist građana. Naveo je i to kako će na Kolegiju ovog doma podržati da se održi posebna sjednica na kojoj će se obratiti visoki predstavnik Christian Schmidt.

“Mislim da je to dobra prilika da čujemo njegovu strategiju i planove, a ne da sve vrijeme pretpostavljamo šta misli o ovoj ili onoj temi. Dobro je da dođu u Parlament, to je centar demokratije cijelog svijeta pa i BiH. Da kaže šta misli o aktuelnoj situaicji, blokadama zakonodavne-izvršne vlasti i kako on vidi dalji razvoj situacije u BiH”, rekao je Zvizdić.

Ukoliko Borjana Krišo, dopredsejdavajuća Predstavničkog doma Parlamenta BiH bude glasala “za”, a Nebojša Radamnović protiv, posebna sjednica će, rekao je Zvizdić, biti održana.

“Vidio sam da gospodin Radmanović neće prisustvovati sjednicu Kolegija, što je greška. Treba se vratiti u komisije i Parlament i razgovarati o svim temamam koje su bitne za građane BiH. Prošli put nisu usvojeni do kraja ratificirani finansijski sporazumi koji znače preko 20 miliona grant sredstava za komunalnu privredu i druge potrebe gradova i općina na teritoriji RS. Svojim nedolaskom i nečinjenjem uzima svojim građanima 20 miliona, gdje je tu logika? To što se vodi mrtva utrka između pozicije i opozicije ko će biti ‘izdajnik interesa RS’ nanosi ogromnu štetu prije svega RS i građanima RS”, zaključio je Zvizdić.

Podsjetimo, sjednica Predstavničkom doma Parlamenta BiH zakazana je za sutra, 26. oktobra. Milorad Dodik najavio je da će sjednici prisustvovati i SNSD-ovi poslanici s ciljem da smijene ministra odrbane BiH Sifeta Podžića.

N1

Share.

Leave A Reply